17 Bloggpost Ideer Når Du Har Skrivesperre

Blogg Mind MapJeg møtte en utrolig bra gjeng i går som alle er i gang med sine egne blogger. Jeg delte litt om mine erfaringer med blogging og hvordan man kan overvåke bloggen sin, samt hvordan skrive bloggposter som folk har lyst til å lese.

Samtidig utfordret jeg meg selv til å komme med hele 17 ideer på hvordan man kan komme i gang med en bloggpost når man har skrivesperre. Heldigvis for meg så er dette en bloggpost jeg har hatt lyst til å skrive en stund. Så her kommer listen min.

 1. Fortell en historie
  Historier er gøy å høre på, hvertfall hvis de er morsom. Alle har en historie å fortelle. Enten du går lang til bake eller du bare har hatt en superfantastisk dag. Hvis vi møttes for en kaffe og skulle prate sammen, hvilke historie ville du fortalt meg da? Blogg om det.
 2. Svar på spørsmål
  En av de mest populære rosebloggpostene som skrives er når bloggerne svarer på spørsmål. Begynn gjerne med å annonsere med en bloggpost eller i sosiale medier om at du gjerne tar imot spørsmål som du vil svare på i en egen bloggpost. Hvis du får mange mail med de samme spørsmålene, svar de gjerne i en bloggpost istedenfor en og en på mail.
 3. Svar på spørsmål som ingen har spurt om
  Å starte en bloggpost med et spørsmål som tittel er også en veldig enkel måte å kommer i gang. “Hva er det feteste utestedet i Oslo?”, “Hvem er kjekkest i tour d france?” Gi så uttrykk for dine meninger i bloggposten. Dette er også en ypperlig måte å skape liv i kommentarfeltet.
 4. Fortell om forbilder, folk som betyr noe
  Hvis jeg følger bloggen din er jeg ofte interessert i deg som person. Jeg vil gjerne vite mer om hvem du er og hvem som er dine forbilder. Bruk noen bloggposter på å fortelle om dine helter og hva de har gjort for at du har kommet deg der du er i dag.
 5. Få tak i en gjesteblogger
  Ofte kan det være lurt å få en annen person inn på bloggen din for å gi den en ny stemme. Finn en person som du føler kan gi bloggen din mer verdi. Det er viktig at denne gjestebloggeren holder seg til det samme tema som bloggen din handler om.
 6. Del bilder
  Et bilde sier mer en 1000 ord? Uansett kan en bloggpost inneholde masse bilder fra en hendelse. En annen variant er å gjøre som den ukjente personen bak bloggen 4am.no gjør det. Her deler bloggeren bilder og skriver fantastiske skildringer som virkelig gir liv til bidene. Fantastisk!
 7. Infogrammer
  Jeg elsker tall og fakta, men det kan fort bli veldig kjedelig lesning. Inforgrammer er en fantastisk måte å dele slik informasjon på. Informasjon i et diagram. Se et eksempel på dette i min bloggpost: Helsefordeler kaffe eller te.
 8. Grafer og statistikk
  Del interessant statistikk. Dagbladet gjør dette hele tiden og ofte i agurknytt sesongen. “1 av 3 har søvnproblemer grunnet partneren” Kan man vise dette med grafer eller statistikk? Slik informasjon selger hvertfall aviser, kanskje det også kan hjelpe deg med å komme i gang med en bloggpost?
 9. Intervju noen
  En bra måte å finne ut om noe du lurer på er å intervjue noen som kan det. Dette kan være en bra måte å lage innhold til bloggen din som gir veldig mye verdi til leserne. Selv har jeg hatt veldig stor suksess med å intervjue folk i Mingler.no prosjektet mitt, et prosjekt jeg gleder meg til å komme i gang igjen med.
 10. Lag en bloggserie
  Personlig er jeg ikke så glad i å lese lange bloggposter med mindre det er veldig spennende og morsomt. Og ofte når man skriver en bloggpost så kan det stoppe litt opp. Da kan en bloggserie være løsningen som eks. “Hvordan stå opp om morgenen del 1”
 11. Fortell om et event (Før, under, etter)
  Skal du arrangere et event, en fest, en konferanse eller lignende? Ta med bloggleserne på reisen. Skriv om alt arbeidet som legges ned i begynnelsen av eventet, blogg gjerne litt under eventet (Slik som alle festival bloggerne gjør.) og avslutt med en bloggpost etter arrangementet om hvordan det gikk, hva du har lært og hva du ville gjort anderledes.
 12. Helligdager
  Helligdager er jo fridager. Fritid til å blogge? Hva gjør du på slike dager? Hva er dine planer? Dette burde enkelt hjelpe deg i gang med en bloggpost.
 13. Ta en utfordring
  Å bli utfordret til ting er alltid gøy, særlig hvis det går litt utover komfort sonen din. Ta en utfordring fra bloggleserne dine, vennegjengen eller din mor. Del dine erfaringer på bloggen din, gjerne med bilder og video.
 14. Andres bloggposter
  Som blogger har du sikkert egne favorittblogger. Del med dine lesere hvilke bloggposter du synes er spennende. Kanskje en dag i uken så lager du en oppsummering av de beste bloggpostene du har lest den siste uken?
 15. Blogg deg selv på nytt
  Mange av de bloggpostene du skriver går ikke ut på dato bare fordi de forsvinner ned i bloggarkivet ditt. Dra de frem fra glemselen med jevne mellomrom og link til de i andre bloggposter, slik som jeg har gjort i dag i denne bloggposten.
 16. Del videoer
  På lik linje med å dele bilder så kan du også dele videoer du synes er interessant. Musikk video eller video som forklarer tema i bloggposten din på en bra måte kan være bra innhold som spriter opp bloggen din. Også egne videoer er gøy å dele.
 17. Anmeldelser
  Fortell folk om en flaske vin du har smakt, et restaurantbesøk eller en film du har sett. Uansett om resultatet er bra eller dårlig så kan du dele anmeldelser med dine lesere. Et eksempel fra min blogg er her hvor jeg anbefaler en iPhone App: “Scanner Pro for iPhone“.

Bilde: karin ramaker

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.