En liten status på prosjekt “Nye utfordringer”

Nye Utfordringer

Det har gått en uke siden jeg sa opp jobben og begynte jakten på nye utfordringer og for en uke det har vært. Det er utrolig hvor mye respons og henvendelser jeg har fått på så kort tid. Jeg må få lov til å takke alle dere som følger meg i ulike sosiale medier og som har trykket Like eller Tweet knappen på bloggposten eller RT tweeten min. Uten dere hadde dette faktisk ikke vært mulig.

Det har vært litt overveldene med med så mange henvendelser og jeg var veldig glad for at Alain Fassotte tok seg tid til en rask kopp kaffe når han var i Oslo i forrige uke. Det er deilig å veksle erfaringer med noen som har vært gjennom samme prosess for å se om man kan lære noe eller trekke noen paralleller. Alain dokumenterte prosessen grundig på sin blogg. Så grundig kommer ikke jeg til å gjøre det. Jeg er inspirert av Alain som på lik linje som blant annet Thomas Moen og Øyvind Solstad har gjort før han, bruker bloggen og nettverket til å søke nye utfordringer.

Jeg liker muligheten til å snu hele jobbsøkeprosessen på hodet. I stedet for å sende inn en søknad, havne i en stor søknadsbunke som ofte blir delt i to, den ene blir kastet mens den andre blir gått gjennom, for å så kanskje komme til intervju og kanskje få muligheten til å få en jobb, så er det nå jeg som sitter med bunken. Jeg har en bunke med henvendelser som jeg sorterer ut, magefølelsen bestemmer hva som høres riktig ut og hva som er helt feil. Jeg velger ut de jeg ønsker å ta en kaffe med for å diskutere konkrete planer eller muligheter. Jeg har 100% kontroll på karrieren og hvor jeg ønsker å jobbe og det føles veldig befriende.

Det er fremdeles litt tid før jeg skal ta det endelige valget av ny arbeidsgiver. Det er masse som spiller inn, mange tanker i hodet og fremdeles mange liter kaffe som skal gjennom systemet. En ting er sikkert, dette føles veldig riktig og jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye utfordringer.

This Post Has 5 Comments

 1. Du er da veldig heldig som er i den posisjonen at du kan vri om søknadsprosessen! Det er ikke mulig for de fleste av oss, eller hva tror du?

  Veldig spennende denne fasen du er inne i nå. Jeg ønsker deg lykke til!

 2. Tusen takk for fine ord Thomas. Har dessverre hatt det så travelt at jeg gikk glipp av denne bloggposten.

  Jeg heier på alle som tør og stå for det de er og som er med å endrer spillereglene.

  Det gjør du Thomas. Tar en ny kopp kaffe anytime!

 3. Jeg er enig med deg Lammelåret, at jeg er veldig heldig som er i denne posisjonen. Selv om det er en utfordrende posisjon og kanskje litt mer utfordrende enn det man først hadde sett for seg.

  Jeg har også tenkt på om hvem som helst kunne gjort akkurat det samme og fått samme respons. Mitt svar til det er både ja og nei. Jeg ble kontaktet av en jeg har jobbet med på kundesiden hos min tidligere arbeidsgiver som fortalte at hun hadde gjort det samme som meg. Men hun hadde brukt utelukkende sosiale media til dette. Altså ingen blogg, kun Facebook og Linkedin. Hun opplever lignende resultater som meg og har flere lunsjer og kaffemøter i uken.

  Det handler nok om å bygge ett nettverk og å pleie dette nettverket. Er man heldig så sprer de jobbplakaten din videre og er man heldig når man rett person og drømmejobben sin. Har man ingen nettverk og ingen som kjenner noen som kjenner noen som mulig har behov for en ny ansatt, så blir det fort litt vanskeligere.

  Takk for at du leser og følger med!

 4. Selv takk for spredning og samtaler! Vi prates nok igjen om ikke så alt for lenge :)

  Ha en strålende dag!

 5. Det er rart med det, for selv om jeg ikke har et liv som ligner ditt, så er det inspirerende nok å lese om din søken etter jobb! Vi er i motsatt ende av arbeidslivet, da jeg er ufrivillig satt utenfor. Kanskje nettopp derfor er bloggingen viktig for meg, for som du sier så får man kontakt med folk man uten sosiale medier ikke ville fått kontakt med. Det er en utrolig stor ressurs!

  Det handler vel kanskje mest om å tørre å vise seg fram og tro at en har noe å komme med. Da drar en fram ressurser i seg selv en kanskje ikke var kjent med fra før.

  Hadde vært fint om du skrev flere innlegg om prosessen din!

  Takk for at du tok deg tid til å svare meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.