Facebook Timeline for Pages er live – nye regler å forholde seg til!

Facebook Timeline Page

Da har det skjedd igjen, grunnen for at vi elsker og hate Facebook. Den nye Facebook timeline som så vidt er ferdig utrullet til profilsidene er nå tilgjengelig for Facebook Pages. Offesielt så er det 30. Mars som er lanseringsdato for dette men du har mulighet til å aktivere dette allerede nå.

Må du konvertere pagen din til timeline? Ja er nok det rette svaret her. Selv om det lanseres offesielt 30. Mars så vil nok det være en slumre periode hvor man fremdeles kan holde koken i den gamle pagen. Men før eller siden så blir du nok presset til å konvertere på lik linje som grupper har endret seg og profilene våre har endret seg.

Fordelene med Facebook Timeline
Det er mange som kommer til å hate timeline for pages den første uken. Mitt første inntrykk var at det er en stor jobb å gjennomføre alle endringer som kreves for å tilpasse den gamle pagen til den nye. Men når alt kommer til alt så ser jeg fire store fordeler med Facebook Timeline

 1. Man får en mye større mulighet til å utrykke selskapets identitet. Dette gjør man gjennom coverphoto på toppen av pagen, samt mye større plass for bilder og videoer i selve timelinen.
 2. Man får en bedre mulighet til å nå og engasjere flere av de som liker pagen. Facebook Timeline har støtte både på web og på mobil.
 3. Man kan raskt og enkelt svare på tilbakemeldinger og kommentarer fra et admin panel som ligger over cover bildet når man er logget inn som admin.

Facebook Page Timeline

 

Nye reger å forholde seg til!
Vi er veldig heldig for at det finnes en Facebook gruppe i Norge som hjelper til med Facebook sine promotion guidelines. Disse fantastiske menneskene kommer til å få en travel måned fremover, for slik jeg forstår det så er det masse som forandrer seg, stort sett rundt hva som er lov og ikke lov rundt coverbildet.

 1. Coverbildet på toppen kan ikke inneholde informasjon, som “40% rabatt” eller “Last ned på vår webside”
 2. Coverbildet på toppen kan ikke inneholde kontaktinformasjon, webside-url, epost, postadresse. Helt enkelt, informasjon som kunne gå under About fanen kan ikke legges i Coverbildet.
 3. Coverbilder på toppen kan ikke inneholde referanser til Facebook funksjoner som “Trykk Like” eller “Del” og det utrolige (og irriterende?) man kan ikke lengre ha en pil som peker til “Like” knappen slik vi har gjort det før.
 4. Cover bilder på toppen kan ikke inneholde konkurranser.
 5. Det finnes ikke lengre en velkomst-tab som man kan styre nye besøkende til som ikke “Liker” pagen din. Man havner nå rett på timeline uansett. Så her tror jeg fangate versjonen mister litt sin verdi. “Lik oss og få tilgang” er ikke lov lenger, så det blir ikke helt det samme.

Les også Erik Eskedal sin bloggpost om Facebook Timeline for Pages


 

This Post Has 3 Comments

 1. Har nå brukt noen nattetimer på å omdesigne og omstrukturere facebook-siden vår. Noen ulemper med timeline la jeg merke til med en gang:

  Man kan ikke flytte hurtigkoblingen for “bilder”.

  Framsidebildet har stort potensial for markedsføring og kreativt design – som desverre blir veldig begrenset av reglene som følger med.

  Du kan ikke velge egen default-side. Alle brukere havner på timeline-siden.

  Man kan i teorien fremdeles bruke såkalt fangate – altså å lokke brukere til å trykke ‘like’ for å få tilgang til ekslusivt innhold. Men facebook oppdaterer ikke siden automatisk, og det virker tungvindt at brukere selv må oppdatere siden. I tillegg vil effekten bli ekstremt liten, siden man ikke kan dirigere nye brukere til en egendefinert landing-page. Poenget med fangate forsvinner dermed litt. Og kanskje er det det facebook ønsker?

 2. Det et riktig som du sier med at man ikke lenger har deadult landingside. Men man kan fremdeles bruke annonser til å styre trafikken direkte til en app. Så da vil det i teorien fungere. Men fangate mister på mange måter nytten sin, da man før brukte den kun til å skaffe Likes.

  Tror disse endringene er til det bedre. Nå handler det for alvor om historier og ikke om reklame.

 3. Bra innlegg Thomas. Jeg fant det faktisk på 4. plass da jeg googlet “facebook timeline for pages”. Du kommer sikkert til å få bra med trafikk her om du holder den plasseringen! Nå er det game on for nye og lure strategier for facebook pages!

Leave a Reply

Your email address will not be published.