Hvordan lære noe nytt super raskt!

Jeg er alltid på jakt etter å lære nye ting og har mange drømmer jeg ønsker å oppnå, men ofte har man ikke tid til å sitte seg ned å begynne å lære seg dette. Du har sikkert hørt eller lest at det tar 10.000 timer å bli god i noe, 10.000 timer å bli ekspert i noe og 10.000 timer å lære seg noe. 10.000 timers regelen kommer fra boken “Outliers: The story of success” av Malcolm Gladwell og er en fantastisk bra bok. Men forskningen fra boken er basert på blant annet idrettsutøvere som er eksperter på sitt felt. Så er ikke dette litt misvisende?

Det er jo veldig demotiverende å tenke at hvis jeg skal sitte med ned å lære meg ett nytt språk, lære å spille gitar, lære meg å kode en app osv. så skal ta 10.000 timer. Jeg ble derfor veldig glad når jeg kom over boken til Josh Kaufman som heter “The first 20 hours – How to learn anything fast“. Her bryter Josh Kaufman myten om 10.000 timer regelen og viser at det fint går an å lære seg en ny ting på 20 timer ved å sette av 30-45 min hver eneste dag i 1 mnd. Og det er noe vi fleste burde ha tid til hvis vi bare slo av tv.

Kaufman bruker sine 10 prinsipper for å raskt tilegne seg en ny skill og viser dette på en fantastisk måte ved å lære seg selv Yoga, Programmering, Vindsurfing, Touch metoden og spille ukulele. Man trenger jo ikke å bli ekspert, det viktigste er jo å lære seg noe nytt veldig bra? Boken kom ut 13 Juni og er tilgjengelig på papir, e-bok og lydbok.

Her er Josh Kaufman sitt foredrag fra en TedX konferanse tidligere denne måneden. Enjoy!

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=5MgBikgcWnY” width=”600″ height=”400″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.