Interaktiv markedsføring er ikke nødvendigvis digital

Tiden der forbrukere aktivt lytter til hva merkevarer forteller er sakte men sikkert forbi. Det er de nye mediene et bevis på. Det er stadig viktigere å komme i dialog med forbrukere, man må ikke bare fortelle om nye produkter og ulike kampanjer, man må også lytte og engasjere.

Dette blir ofte kalt for interaktiv markedsføring. Ordet interaktivt blir ofte sammenlignet med det å gjennomføre en Facebook kampanje eller en webside. Men interaktiv markedsføring trenger nødvendigvis ikke å være en website, banner kampanje eller noe lignende som det. Tenk på heller på hvordan du kan få forbrukeren til å engasjere seg en kampanje gjennom TV-reklamen eller trykket reklame. Hvordan kan man få forbrukeren til å føle seg som en del av kampanjen din? Hva skal til for at de besøker websiden din etter at de har sett annonsen din i et magasin eller dagens utgave av en papiravis og i tillegg føle seg som en del av kampanjen? Hvordan kan du få kampanjen din til å være et verktøy som forbrukeren vil bruke flere ganger og fortelle om til alle vennene sine? Vi er lei av å lytte, men hvis du inviterer på riktig måte ønsker vi mer en gjerne å være en del av merkevaren din.

Forrige uke hang jeg meg litt opp i DnB Nor sin kampanje for å spare mer. Det hele startet med George Clooney som gifter seg med en søt dame fra Lillestrøm. (som senere viste seg å være fra Danmark) Reklamen blir viral og skaper masse oppmerksomhet i hele Norge. Ikke alle kan ha flaks blir så dratt videre i et sjanse spill de har gitt navnet “Impossiball“. Jeg gikk forbi vinduet til DnB Nor på Aker Brygge å så maskinen i action. Jeg ble siden dratt inn på nettsiden for å melde meg på. Med lang vente liste fikk jeg en gratis sms når det var min tur å spille, hele tiden med budskapet om sparing i bunnen. Jeg ble altså dratt fra analog til digital plattform.

Det som imponerte meg mest med kampanjen når jeg egentlig trodde jeg skulle legge den bak meg, var når jeg scrollet gjennom vg.no i dag. Da ser jeg en stor banner med navnet mitt på. Den forteller at jeg ikke hadde særlig flaks sist og oppfordrer meg til å prøve igjen. Dette er første gang jeg har sett personlig tilpasset interaktiv reklame og jeg klarte ikke å la være å klikke på den. Det eneste som hadde gjort reklamen bedre var om den tok opp igjen sparing istedenfor å sende meg til spillet jeg allerede hadde vært gjennom.

DnB Nor Impossiball

Bra jobbet DnB Nor! Dere har forstått det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.