iPad inn i Taxier gir flere spennende muligheter

iPad i Taxier

Rett før helgen kom nyheten om at de gule taxiene i New York City var på vei med å innføre iPad’s. Dette er først og fremst et pilotforsøk som skal vare i et år og av de totalt 130.000 taxier som finnes i byen så er det kun 30 stk som skal utstyres til testen. Hovedgrunnen for at dette skjer er for å erstatte dagens bankterminalløsning, som vist nok skal være veldig ustabilt, med Square. For de som har hørt om Svenske iZettle, så er altså Square de som var først ute med en kortbetalingløsning til iPhone og iPad. Square lar deg dra stripen mens iZettle lar deg bruke chip.

Det skal i tillegg til kortløsning også erstatte et meget ustabil og irriterende nyhets og reklame skjerm som finnes i alle taxiene i dag. Mest sannsynlig vil mye av det samme innholdet komme inn på iPad løsningen, men det er her jeg ser spennende muligheter til å gjøre en taxi opplevelse mer gøy.

I min hverdag blir det en del taxi kjøring til og fra kundemøter. Jeg kjører Oslo Taxi og Norges Taxi, disse er dessverre de eneste jeg stoler på i byen. Oslo Taxi tilbyr også et kundekort slik at man mottar faktura i etterkant. Hva om å kunne gi en utvidet taxi opplevelse med ved å kombinere taxikortet og iPaden?

Spennende Taxi muligheter

  • iPaden viser strekningen og du følger med på kart under hele reisen. Her kan man samtidig få tips om spennende cafér og restauranter.
  • Ved å bruke taxikortet får du også opp totalt med km du har kjørt, som kan filtreres ned pr dag, uke, mnd og år. Dette kan grafisk fremstilles slik at man får et bilde på forbruket, eks antall ganger rundt jorden osv.
  • Man kan løse oppgaver (Cash Cab) underveis, disse kan også være koblet opp mot reklame, man får poeng og badger (merker) som man tar med seg videre. Oppgavene kan være lokalbaserte opp mot GPS.
  • Det vil være tydeligere og enklere for taxiselskapet og gi feedback til lojale kunder. “Dette er din tur nr 4 i dag, vi setter pris på at du velger Oslo Taxi”, “Som takk for at du har brukt oss 10 ganger denne uken så spanderer vi en kaffe på deg hos Narvesen”.
  • Man kan koble taxikortet opp mot Facebook, hver gang du starter en reise og trekker kortet sjekker du inn og kan dele dette med dine venner.
  • Når man reiser kollektivt med flere som har taxikort kan begge trekke kort, man kan da velge å splitte regningen og får bonuspoeng for å reise sammen.

Det er absolutt en spennende vei og det er ikke tvil om at de som greier å skape en bedre og gøyere taxiopplevelse først vil vinne kampen om kundene. Så når kommer de første iPad’ene inn i Norske taxier? Betalingsløsning og underholdning i en pakke!

Leave a Reply

Your email address will not be published.