Så hvordan får jeg Facebook fans nå?

Facebook Timeline For Pages Update

Etter de store endringene som Facebook gjorde med Pages i forrige uke er det mange som har stilt seg spørsmålet “Hvordan får vi Facebook fans nå da?”

Tidligere har mange brukt en velkomstfane som første fane man kommer inn på. Denne har ofte også vært laget med en “Fan Gate” eller “Frostet glass” på norsk. Her var man nødt til å trykke like før man fikk tilgang til alt innholdet på pagen. Man kunne enkelt lage innhold til de som var fans og de som ikke var det, noe som igjen økte sjansen for å få flere likes.

Nå har altså spillet forandret seg litt, man kan ikke styre hvilke side man skal lande på lenger (bortsett fra å bruke ads) og selv om man fremdeles kan bruke Fan Gate/Frostet glass metoden, så synes jeg personlig at denne mister sin hensikt med de nye reglene.

Så hvordan får jeg Facebook fans nå?
Det som først og fremst er viktig er innholdet. Man trenger å lage bra innhold som engasjerer for at det skal være spennende for en buker å motta og engasjere seg med det. Uten spennende innhold ser jeg ingen grunn til å like pagen din.

Når innholdet er på plass så er det fremdeles en del taktikker som virker og jeg vil anbefale å bruke en kombinasjon av 3 stykker.

  • LikeBox eller Like knapp på din egen webside. Dette flytter en del av Facebook pagen din ut på nettsiden, nettbutikken eller bloggen din. Har du alle tre muligheter, så er det bare å flytte den ut der. Anbefaler å bruke boksen som viser ansikter, jeg blir mer interessert i pagen din om en venn av meg liker den også. Jeg stoler mer på vennene mine en din merkevare.
  • Facebook Ads. Sammen med Timeline for Pages slipper også Facebook en rekke nye reklamemuligheter. Man har potensielt mulighet til å gå fra 16% til nesten 80% synlighet i feeden til de som liker pagen din. Engasjerer du de der vil sjansen være stor for at du engasjerer vennene deres også. Husk at vi nå går fra annonser til historier, fra kampanjer til alltid på.
  • Offline. Ikke glem å legge med Facebook linken din (gjerne med QR kode) på all trykket materiale. Alt fra brosjyrer til kvitteringer har potensiale til å hente inn nye fans. Enda bedre er det om du får det til på en engasjerende måte. Har du forresten alle i bedriften deres en link fra E-post signaturen sin til firmaets Facebook page?

Om du ikke har vært borti Facebook Ads før så er det absolutt på tide å sette seg inn i dette. Facebook er den billigste annonsemetoden online pr i dag. Alle har rå til å leke med dette uten at markedbudsjettet sprenger.

Husk også at 30. Mars kommer alle Facebook Pages til å bli oppdatert automatisk med Timeline, så ta deg tid til å gjøre de nødvendige grepene nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.