Slik holder du en Liker og Vinn konkurranse på Facebook

Liker og vinn Facebook

Det er fremdeles veldig mange bedrifter på Facebook som har misforstått hele konseptet med en page og bare ønsker å skaffe seg mest mulig “liker” for likers-skyld. Og jeg har akseptert at slik har det blitt, men jeg har enda ikke akseptert at man skal bryte alle spilleregler i kampen om flest mulig “liker”. Driver du en en Facebook-page og vil skaffe deg flere tusen “liker” og trekke en vinner blant dine nye “venner” som er helt oppslukt av merkevaren og produktene dine, så er dette måten du skal gjøre det på.

1. Alle konkurranser skal gjøres i en egen tab

Hvis du ønsker å gjøre dette enklest mulig, så vil jeg anbefale at du investerer i et verktøy som lar deg administrerer tabs på siden din ganske enkelt. Disse varierer i kvalitet og pris men mine favoritter er Fanbooster eller WooBox. Det finnes også et verktøy fra Nederland som kaller seg “Like and Win App” som har spesialisert seg på denne typen konkurranser. Kanskje verdt å ta en titt på den også.

2. Trykk Liker for å få tilgang til konkurransen

Før Facebook timeline kom var det mange som brukte det man kalte en “fan gate”. Dette var en måte å skille spesielt innhold som eks. rabatter fra de som liker pagen og de som ikke liker pagen. Ved å bruke en “fan gate”, krever man at brukerne har trykket “Liker” for å se innholdet.

3. Legg igjen kontaktinformasjon

Når man har trykket “Liker” for å få bort “fan gate”, så har du et kontaktskjema i andre enden. Dette skal brukes til å ta imot navn og epostadresse og eventuelt annen informasjon du trenger for å trekke en vinner. Du har nemlig ikke lov å ta kontakt med en vinner gjennom å sende denne personen en beskjed i meldingsboksen på Facebook.

Oppsummert

Du må altså kjøre konkurransen i en egen app på pagen din. Lær deg hvordan du gjør dette eller kjøp kunnskapen. Få opp en “fan gate” slik at folk MÅ trykke liker for å få tilgang til konkurransen din. Ha et kontaktsjema for de som trykker “Liker” hvor de kan registrere seg slik at du kan ta kontakt med de.

Like and Win Facebook

Voila, du er klar for å kjøre en Liker og Vinn konkurranse innenfor reglene til Facebook.

This Post Has 2 Comments

  1. Takk for tipset. Du skriver dine favoritter, men ville du ha valgt hvis du skulle kun valgt en? Hvem liker du aller best?

  2. Heisann,

    Woobox er helt klart det billigste alternativet. Men FanBooster er norske, mer brukervennlig å sette opp (drag and drop) og man får norsk support.
    Så jeg anbefaler FanBooster som min favoritt da de alltid er forran på Facebook endringer som dukker opp og tilpasser seg veldig fort med sin plattform.

Leave a Reply

Your email address will not be published.