Slik unngår du at Pinterest sjeler innholdet ditt

Pinterest Steals

Pinterest vokser i en voldsom hastighet. Dette er helt klart takket være en avtale med Facebook, lik den Spotify har gjort. Men Pinterest er også en herlig tjeneste som kan brukes fra alt til å samle inspirasjon til webdesign eller augmented reality prosjekter til mote og sexy undertøy.

En av hovedfunksjonene til Pinterest er å “stjele” med seg et bilde eller video fra en webside/artikkel og linke dette bildet opp mot en samling av lignende poster. Dette har skapt en god del støy fra eier av ulike websider. For Pinterest “stjeler” på mange måter kopibeskyttet innhold fra eierne og sprer de ut i sitt eget nettverk.

For å hindre en bunke med rettsaker har derfor Pinterest gjort en del steg for å hjelpe de som ikke ønsker å bli “pinnet”.

  1. Pintrest har satt opp et flag ikon på hver enkelt pin slik at man kan flagge innhold
  2. Det er satt en limit på 500 tegn som skal forhinde at man stjeler hele blogginnlegg. (Litt lite spør du meg)
  3. De har lagt ut en kode snutt som du kan putte i toppe av websiden din som gjør at Pinterest ikke stjeler bildene dine.

Den siste biten er faktisk det viktigste. Kodesnutten du må putte mellom <head> og </head> på siden din ser slik ut:

<meta name="pinterest" content="nopin" />

Synes det er veldig bra at Pinterest tar disse stegene slik at særlig fotografer og publikasjoner har mulighet til å beskytte arbeidet sitt.

Les mer om dette på Pinterest sin blogg

Hva mener du om dette?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.