Test av Cleen appen for iOS

Min gode gamle iPhone 5 (Hvit) begynner å bli full, selv om jeg har hele 64GB lagringsplass på denne gamle traveren. Når jeg gikk inn på innstillinger på telefonen ser jeg at over 30GB består av bilder og videoer, så det er tydeligvis her jeg må begynne å slette.

Jeg lastet ned appen Cleen fra AppStore som er en app som på en enkel og leken måte skal hjelpe meg å få fjernet bilder jeg ikke lenger trenger.

Når man åpner appen må man gi appen tilgang til bildene dine, ellers finner jo den ikke noen. Deretter får man opp mappestrukturen på telefonen med de siste bildene først. Det finnes en innstilling i appen som lar deg begynne med de eldste bildene først hvis du ønsker dette. Deretter fungerer appen litt som på Tinder, men her drar du bilder ned som ønsker å slette og opp hvis du ønsker å ta vare på de. Om du er litt usikker så kan du dra bildene til venstre for å ta en avgjørelse på dette senere. Bildene du ønsker å slette forsvinner ikke med en gang, så her har du muligheten til å angre deg selv etter du har dratt bildet ned i søppelkurven. Når du er klar for å slette trykker du på søppelkurven og går gjennom bildene og bekrefter at alt kan forsvinne. Velg så Delete All oppe i høyre hjørnet og nå er bildene borte fra telefonen din.

CleenAppen

Appen gir også enkel statistikk over hvor mange bilder du har slettet og favorisert. Du får også opp hvor mange megabyte som er frigitt på telefonen ved hjelp av denne appen. Dette kan også vises med ett enkelt diagram som du selvsagt kan dele i sosiale media. For hvem vil vel ikke skryte av at man har startet vårrengjøringen på telefonen sin?

Cleen er gratis og finnes kun for iOS. Det finnes en lignende app som heter Flic som fungerer litt på samme måte, men den koster 29kr men klarer ikke å se at den gir noen flere funksjoner enn Cleen gjør gratis.

Anbefaler derfor Cleen på det varmeste om du trenger å få orden på bildene dine på telefonen.