Test av Penclic Mouse R2

Det har ikke skjedd så masse i datamusens verden siden den første datamusen så verden en gang på 1960 tallet. Den har holdt omtrent samme form, gått fra en kule til laser og gått fra tråd til trådløs. Jeg ble da litt giret når Penclic sendte over sin Penclic Mouse R2 som jeg skulle få teste.

Penclic Mouse R2 har et veldig utradisjonelt design i forhold til det man er vant med. Den ser ut som en pen, men henger fast i en mini-mus som tar seg av styringen. Selve pennen har 5 knapper på seg og det er et scrollehjul ned på selve mini-mus delen. R2 modellen som jeg har lekt med er trådløs, men den finnes også i en D2 versjon som har kabel.

Penclic Mouse R2

Jeg har testet Penclic Mouse i noen dager nå og jeg merker at den vokser på meg. Den første dagen på kontoret tok det litt tid å venne seg til den, det er ett nytt grep som skal øves inn og selv etter å lekt litt med innstillingene på maskinen, så er den veldig følsom. Jeg bruker veldig mye mus og tastatur, så overgangen mellom Penclic Mouse og tastaturet virket også litt rart i begynnelsen. Man slipper en penn for å så skrive på tastatur og så tilbake til penn for å flytte markøren. Men dette er noe som blir en vanesak etter en liten stund.

Penclic Mouse R2 ligger fint i hånden og det er veldig behagelig å bruke. Jeg har en følelse at penn-musen er mer nøyaktig på skjermen, det er enklere å treffe det man peker på og det skal mindre bevegelser til noe som gjør veldig godt for en sliten datamusarm. Ergonomi og sexy design går altså veldig godt overens i dette produktet.

I den fancy boksen som Penclic Mouse R2 kommer i får man i tillegg til musen, ett oppladbart batteri, en mini USB til USB kabel for å lade batteriet til musen gjennom maskinen, en blåtann usb brikke for å koble musen til maskinen og en veldig grei pose å samle alt dette oppi når man skal ta med seg musen på reise.

Penclic Mouse R2 kit

Konklusjon
Penclic Mouse R2 ser fantastisk bra ut, veldig godt design på en ny type datamus. Den ligger godt i hånden og føles mer presis enn min Magic Mouse som jeg bruker i dag. Det tar nok litt tid å bli vant med denne musen, men når du først for teken på det vil du slappe mer av i datamusarmen og håndleddet vil gjøre mindre bevegelser. Prisen på Penclic Mouse R2 ligger på 549,- hos Dustin Home.

Les mer om Penclic Mouse her:
Kampanjeside (Hvor du også kan vinne en reise for 20.000 ved å klikke veldig fort, min rekord er 100 klikk på 10 sekunder.)
Facebook page

Leave a Reply

Your email address will not be published.