Zombies, Run gjør treningen din til et spill

Zombies, Run!

Jeg har gledet meg sykt masse til dette spillet. Jeg har fulgt det gjennom Kickstarter.com og det har vært i lukket beta en god stund før det endelig har tatt steget ut i AppStore. Zombies, Run er spillet som viser at trening kan gjøres til noe mer enn bare kalorier og høy puls, det kan gjøres om til en lek på liv og død for du har faktisk Zombier etter deg med en gang du går ut døren.

Zombies, Run er et geo-lokasjonspill som bruker lokasjonen din hjemme som base. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvor du løper, hvor fort du løper eller hvor langt du løper, du kan fremdeles ha det gøys med denne appen. Du trenger heller ikke å følge så mye med på selve telefonen, du er “Runner 5” og du får alle kommandoer og beskjeder gjennom headesettet. Den uheldige “Runner 5” som altså er deg er utvalgt til å løpe ut av basen for å samle alt fra batterier og ammunisjon til medisinsk utstyr. Det finnes også masse lydklipp strødd rundt som skal hjelpe deg å sette sammen historien om hvordan verden ble som den ble, full i sultne Zombier.

Zombies, Run! iOS view

Når du er ferdig med løpeturen så får du faktisk den vanlige fun facten som de andre treningsappene gir deg, som kalorier, tid, hvor langt du har løpt osv. Du får i tillegg en liste med alle gjenstander du har plukket med deg på veien. Disse gjenstandene skal så fordeles rundt om i basen din blant leger og soldater slik at basen din kan bli stor og stå imot nye zombie angrep.

Treningsapp er absolutt i tiden, men jeg liker Zombies, Run sin nye vinkling. Her har man absolutt tatt gamification et stort steg videre. Det er tydelig at Zombies, Run har blir inspirert av de andre treningsappene og gjennom websiden deres kan man se at de jobber med Nike+ integrasjon. Det skal være nok historie og oppgaver i spillet til 40 løpeturer i denne første versjonen men flere er på vei og vil komme i gratis oppdateringer.

Helt til slutt så synes jeg at prisen på applikasjonen var litt høy. Den ligger i AppStore til 56,-. Man kunne absolutt gitt litt mer tilbake til fansen etter å ha fått $72.000 i støtte gjennom Kickstarter.com. Når det er sagt er det masse underholdning og mye billigere en et medlemskap på Elexia. Så ta deg en tur ut i den deilige våren og løp fra Zombier, de er nemlig etter deg!

This Post Has 3 Comments

  1. Det ser TEMMELIG awesome ut da. For en som meg, som ikke er så glad i å trene generelt, har jeg troen på at gamification kan hjelpe!

    Har lastet den ned, og gleder meg faktisk til å jogge…

  2. Hi Edward,

    Jeg har løpt meg gjennom 4 missions av de totalt over 20 som er tilgjengelig i Appen. I følge utviklerne skal det komme flere mission underveis. Det spiller ingen rolle om man løper eller går når man kjører på denne appen. Det synes jeg kanskje er litt dumt. Personlig blir jeg giret av historien når de skriker på øret “Shit, you need to run, they are right behind you”. Så hører man Zombie lyder og man får lyst til å gi litt ekstra. Et mission varer i 30 min (Du kan velge om den kal vare i 60 min), så det er bare å jogge eller gå fort.

    Historien synes jeg er spennende og det er mye humor i spillet. Sjeldent at jeg jogger og smiler samtidig, men her er det vanskelig å unngå dette. Akkurat nå er det ingen som stoler på meg i spillet og det er litt skummelt :) Og det er nok fremgang og spenning i historien som får meg til å ha lyst til å løpe igjen for å høre mer, noe som må være positivt.

    Synes appen er alt for dyr, men den gjør jobben. Så jeg er fornøyd og kan anbefale den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.